«Умови для зимівлі риби були сприятливими», – Держрибагенство

08 Березня 2023, 14:30
Умови для зимівлі риби були сприятливими», – Держрибагенство 821
Умови для зимівлі риби були сприятливими», – Держрибагенство

Лютий підтримав помірно теплу тенденцію попередніх місяців зими, із плюсовими середніми температурами повітря, що створило сприятливі природні умови для зимівлі водних біоресурсів.

Про це повідомляє Держрибагенство на ствойї сторінці у Facebook.

Не зафіксовано і передзаморних явищ та загибелі риби на зимувальних ямах. Більшість прісноводних риб продовжила скупчуватись у місцях зимівлі, проявляючи мінімальну рухову активність.

У водоймах країни зниження рівня кисню, загрозливого для життєдіяльності гідробіонтів, не виявлено. Нагадаємо, що мінімальний вміст кисню (мг/дм3) у воді в зимовий період, необхідний для виживання риб, має різні показники (щука, окунь, плітка, короп, лящ – 4,0; вугор річковий – 3,6; білий амур – 3,0).

Найвитривалішими до зменшення рівня кисню є в’юн (0,8), карась сріблястий (1,0), лин (2,0). При цьому мінімально допустима рибогосподарська норма становить 4,0 мг/дм3.

Водночас у Каховському водосховищі спрацювання рівня води до відміток нижче нормального підпертого рівня на 0,68 –1,04 м, внаслідок дій окупантів рф, призвело до ізоляції заплавних проток зі скупченням водних біоресурсів, що загрожує виникненням задухи.

Варто зазначити, що сприятливі природні умови нинішньої зими, які могли б стимулювати зростання популяцій водних біоресурсів, в значній мірі були нівельовані руйнівним впливом на екосистеми наших водойм діями окупантів рф.

У зв’язку зі збройною агресією рф проти України частина інформації про рівневий режим, температуру води та вміст розчиненого у воді кисню у частинах окупованих та деокупованих територіях Донецької, Луганської та Херсонської областей залишається недоступною.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром