На Волині невдовзі відкриють насіннєво-селекційний завод

07 Березня 2023, 11:15
На Волині невдовзі відкриють насіннєво-селекційний завод 1522
На Волині невдовзі відкриють насіннєво-селекційний завод

На Волині незабаром планують відкрити насіннєво-селекційний завод. Будівництво комплексу стартувало в 2022 році.

Про це повідомив голова Державного агенства  лісових ресурсів України Юрій Болоховець на своїй сторінці у Facebook.

«На цей рік ми запланували будівництво насіннєво-селекційних заводів на Київщині, Сумщині та Чернігівщині, а також розширення вже існуючого заводу на Тернопільщині. В тому році ми відкрили заводи на Житомирщині, Кіровоградщині та розширили лінію на Хмельниччині. Також незабаром плануємо відкриття заводів на Волині, Закарпатті та Івано-Франківщині. Там будівництво комплексів стартувало в 2022 році», – розповів посадовець.

Також він додав, що у 2023 році вже розпочалося будівництво на базі Лебединської та Чернігівської філій Північний лісовий офіс. Особливо важливо відкривати заводи в деокупованих регіонах, які потребують відновлення і озеленення.

Війна не зупиняє розвиток та модернізацію лісового господарства. Навпаки, задання лісівників – докласти максимум зусиль, аби відновити пошкоджені та знищені території, які постраждали внаслідок бойових дій (а це близько 3 млн гектарів лісу).

Комплекси передбачають оптимізацію праці, інновації – шлях розвитку підприємства. Новітні технології пришвидшать процеси.

Також комплекси дають змогу отримати сіянці з закритою кореневою системою. У них краща приживлюваність і більша енергія росту. У порівнянні з сіянцями з відкритою кореневою системою, вони мають більший термін проведення висадки.

Раніше ми уже писали про те, що на Волині зводять лісонасіннєвий завод.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром