Руслан Стрілець закликав литовських партнерів інвестувати у лісову галузь України

04 Березня 2023, 14:30
Литва і Україна 1419
Литва і Україна

На запрошення голови Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку Дмитра Наталухи, Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець взяв участь у круглому столі, в ході якого обговорили виклики для економіки України та Литви в умовах війни.

Спільно із депутатами економічних комітетів України та Литви і головою Комітету ВРУ з питань екологічної політики та природокористування Олегом Бондаренком обговорили стан лісової галузі України та її перспективи розвитку. Про це пише Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

Міністр розповів учасникам круглого столу про плани з розвитку мережі лісонасіннєвих центрів, механізацію лісозаготівлі та детінізацію ринку деревини.

Зокрема, він закликав литовських партнерів інвестувати в Україну. За його словами, навіть в умовах війни, Україна має величезний потенціал для розвитку бізнесу та залучення іноземних інвесторів у лісову галузь.

Сьогодні лісова галузь України йде шляхом реформ — важливим для досягнення кращих економічних результатів, залучення інвестицій, впровадження нових технологій та інтеграції у ЄС. Це той шлях, яким свого часу йшла Литва.

“Попри війну та усі складнощі, наше лісове господарство вистояло та збільшило доходи на 61%. Чистий прибуток зріс на понад 500%. А капітальні інвестиції - на понад 350%. І сьогодні ресурси лісівників також працюють на український фронт. Дякую Литовській Республіці за підтримку. Від Литви ми постійно отримуємо допомогу і в безпековому, і в економічному сенсі, і в сфері захисту довкілля. Литва допомагає українцям залишатися незламними та продовжувати боротьбу проти російської агресії. І ця дружба для нас дійсно важлива та неоціненна”, - підсумував він.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром