Головний екоінспектор Закарпаття: «Починаємо очищати Закарпаття від сміття»

12 Лютого 2023, 16:06
Сміттєзвалище 2155
Сміттєзвалище

Державна екологічна інспекція у Закарпатській області отримала інформацію від місцевих мешканців про факт розміщення ймовірного несанкціонованого сміттєзвалища твердих побутових відходів (ТПВ) орієнтовною площею 10 000 м2 поблизу Перечина.

 

 

Враховуючи важливість питання Інспекцією з залученням представників органу місцевого самоврядування буде проведено обстеження зазначеної земельної ділянки. В разі наявності підстав та з метою запобігання ризику значного негативного впливу Інспекція направить матеріали Голові Держекоінспекції щодо отримання погодження Міндовкіля на проведення позапланового заходу.  Про це йдеться на сторінці екоінспекції.

 

 

«Поки в Україні триває війна, сили ППО відбивають ракетні атаки ворога – в тилу місцеві мешканці погіршують якість екологічного стану області на своїй рідній землі. Але є й ті, кому небайдужа екологія нашого мальовничого Закарпаття», - зазначила в.о. начальника ДЕІ у Закарпатськоі області Давидова Юлія.

 

 

Головний екоінспектор Закарпаття додала, що сміття з нелегальних звалищ, зокрема з токсичними й небезпечними речовинами, забруднює ґрунти, підземні водоносні горизонти, спричиняє пожежі, а також потрапляє в річки, які розносять відходи не тільки Закарпаттям, а і всією Європою.

 

 

В разі відсутності підстав для згоди, матеріали будуть направлені до правоохоронних органів для встановлення причетних осіб до засмічення земель та відшкодування відповідних збитків.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024