На Волині та Рівненщині за січень виявили 32 незаконні рубки лісу

06 Лютого 2023, 18:04
На Волині та Рівненщині за січень виявили 32 незаконні рубки лісу 2345
На Волині та Рівненщині за січень виявили 32 незаконні рубки лісу

За січень цього року зафіксували 32 випадки незаконної заготівлі лісу на Рівненщині та Волині. Чотири з них – із кримінальними наслідками.

Про це повідомили у пресслужбі Поліського лісового офісу.

Зокрема, днями працівники філії «Камінь-Каширське лісове господарство» під час патрулювання в Сошичненському лісництві затримали автомобіль, навантажений незаконно зрубаною деревиною. Сума збитків за фактом – майже 25 тис. грн, а це вже – кримінальна відповідальність. На місці працювала поліція.
Згодом у тому ж лісництві група оперативного реагування зафіксувала ще один випадок. За незаконну порубку затримали жителя села Сошичне Камінь-Каширського р-ну Волині. Справу також передали в поліцію. Сума збитків – а це 24,6 тис. грн – тягне за собою кримінальну відповідальність.
Факт крадіжки готової лісопродукції виявили та притягнули винних до відповідальності працівники лісової охорони філії «Клесівське лісове господарство» на Рівненщині. В результаті затримано жителя села Ясногірка Сарненського р-ну.

На Ківерцівщині Волинської області працівники лісової охорони затримали трактор із підводою, де намагалися перевезти незаконно заготовлену деревину. Встановлено, що самовільну порубку здійснили у Рожищенському лісництві філії «Ківерцівське лісове господарство». Лісопорушники втекли з місця події, залишивши трактор. Справу передано в поліцію.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024