Еколого-освітнє заняття про водно-болотні угіддя провели працівники «Цуманської пущі» для дітей

05 Лютого 2023, 16:04
Екоосвіта 1233
Екоосвіта

З метою привернення уваги до Всесвітнього дня водно-болотних угідь, який щорічно відзначається 2 лютого, працівники відділу еколого-освітньої роботи та рекреації Ківерцівського НПП «Цуманська пуща» завітали у Ківерцівський центр позашкільної освіти.

Про це йдеться на сторінці нацпарку.

Основною метою на занятті було продемонструвати цінність водно-болотних угідь для людства. Тому для наочності були використанні презентаційні матеріали. Учням розповіли про те, яку користь несуть ВБУ для всього людства та кожної людини зокрема. Діти дізналися про рідкісних мешканців ВБУ, які живуть на території нацпарку «Цуманська пуща». Також вони взяли участь у вікторині, були дуже активними і завзято відповідали на питання.

Темою Всесвітнього дня водно-болотних угідь 2023 року обрали гасло «Настав час для відновлення водно-болотних угідь», що підкреслює нагальну потребу у пріоритеті відновлення цієї екосистеми та привертає увагу до важливості водно-болотних угідь для багатьох аспектів діяльності та здоров’я людини, а також їх ролі у збереженні біорізноманіття. Відновлюючи та зберігаючи водно-болотні угіддя, ми застосовуємо природоорієнтовані рішення для накопичення води, адаптації до зміни клімату та розв'язання соціально-економічних питань, пов’язаних з використанням природних ресурсів. Охопили 30 дітей та 3 дорослих.

 
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024