Контактні зоопарки можуть нести небезпеку для дітей: дослідження

03 Лютого 2023, 13:30
Фото зі сторінки UAnimals 1958
Фото зі сторінки UAnimals

Контактні зоопарки небезпечні й для тварин, і для людей – 12% тварин у контактних зоопарках є носіями хвороботворних бактерій, стійких до антибіотиків.

Про це пишуть зоозахисники на фейсбук-сторінці UAnimals з посиланням на  eurekalert.org

Контактні зоопарки – це чудове місце для розвитку стійких до антибіотиків бактерій, які спричиняють хвороби у тварин та можуть передаватися відвідувачам. Особливо чутливий до бактерій дитячий організм.
Вчені ізраїльського Університету Аріель представили результати досліджень, для якого зібрали матеріал (фекалії, шкіра, шерсть, пір’я) в восьми випадково вибраних контактних зоопарках Ізраїлю у 228 тварин, що належать до 42 різних видів. Серед виявлених бактеріальних штамів були кишкова паличка ST656, що спричиняє «діарею мандрівників», і кишкова паличка ST127 – поширена причина інфекцій сечовивідних шляхів у людей.
«Контактні зоопарки існують лише тому, що багато людей туди ходять і не знають (або ігнорують це?) про шкоду цих місць. Навіть якщо тварини у контактних зоопарках виглядають здоровими, чи готові ви заради розваги наражати на небезпеку своїх дітей?» – пишуть зоозахисники. 

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024