Через Дію або на пошті: Кабмін затвердив програму з обміну лампочок

11 Січня 2023, 11:07
Ілюстрація із сторінки Міністерства цифрової трансформації України 4017
Ілюстрація із сторінки Міністерства цифрової трансформації України

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову про експериментальний проєкт для ефективного споживання електроенергії. 

Програма, яка дозволить обміняти п'ять ламп розжарювання на п'ять світлодіодних ламп, запрацює 16 січня в бета-режимі. Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації України.

Участь у програмі зможуть взяти українці віком від 18 років. Обміняти лампи можна двома способами: через застосунок Дія або на Укрпошті. 

«Якщо ви попередньо замовляєте лампи через Дію, то вони гарантовано будуть у відділенні Укрпошти, яке ви вказали під час замовлення. Забрати нові лампи можна протягом 5 робочих днів після підтвердження в застосунку. Якщо не маєте можливості замовити лампи онлайн, можна прийти до відділення Укрпошти з паспортом, ідентифікаційним кодом та лампами розжарювання. Однак без попередньої заяви ви не можете бути точно впевнені в наявності LED-ламп у відділенні», – йдеться у повідомленні.

Така ініціатива допоможе зекономити електроенергію, забезпечити баланс енергоспоживання та вистояти під час енергокризи.

Програма реалізується Міністерство економіки України, Міністерством цифрової трансформації, АТ Укрпошта за підтримки Європейського Союзу — European Union in Ukraine.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024