В Україні остаточно вступила в дію заборона на тонкі поліетиленові пакети

08 Січня 2023, 11:48
В Україні остаточно вступила в дію заборона на тонкі поліетиленові пакети 4379
В Україні остаточно вступила в дію заборона на тонкі поліетиленові пакети

З 1 січня остаточно вступив у дію закон України, що забороняє розповсюджувати поліетиленові пакетів товщиною до 50 мкм.

Поліетиленове пакування тепер не можна використовувати навіть як первинне паковання для сипучих продуктів, риби та мʼяса, навіть на платній основі. Про це повідомляють активісти на фейсбук-сторінці Zero Waste Lviv.

Це означає, що тонкі й надтонкі поліетиленові пакети (так звані «маєчки» та інші маленькі) мають зникнути з магазинів, супермаркетів, ринків, закладів харчування та надання послуг. Їх мають замінити біорозкладні пакети (не плутати з оксорозкладними), що відповідають стандартам та мають спеціальне маркування.
 
Дозволеними лишаються товсті поліетиленові пакети. Ті, які зазвичай можна знайти в прикасових зонах супермаркетів, та аналогічні за товщиною, проте не безплатно.
«Чому ми радіємо заміні поліетиленових пакетів на біорозкладні? Бо вони спрощують роздільний збір органічних відходів. Саме так, зібрані в біорозкладні пакети харчові рештки можна викидати в баки для органіки разом із пакетом. Тож тепер справа за продавцями, які мають впроваджувати зміни, та Держпродспоживслужбою як уповноваженим перевірчим органом», – пишуть активісти. 

Коментарі
08 Січня 2023, 10:53
Більше під час війни зайнатись нема чим.
08 Січня 2023, 10:54
Більше під час війни зайнятись нема чим
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024