Суд виніс вирок двом волинянам за незаконні вирубки лісу

13 Грудня 2022, 14:38
Суд виніс вирок двом волинянам за незаконні вирубки лісу 4860
Суд виніс вирок двом волинянам за незаконні вирубки лісу

Суд виніс вирок щодо осіб, причетних до незаконних рубок лісу. 

В обох випадках, які сталися ще в 2020 та цього року, чоловіків визнали винними і зобов’язали сплатити штраф та збитки. Про це пишуть у пресслужбі Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства

В одному із випадків – кримінальна відповідальність. У цій справі сума збитків становила понад 90 тис. грн.

Виявили самовільну порубку працівники державної лісової охорони ДП «СЛАП «Камінь-Каширськагроліс».

Рішенням суду жителя села Боровне Анатолія С. визнали винним. Як покаранням суд призначив позбавлення волі на 5 років із відстроченням на 3 роки, відшкодування збитків у повному обсязі та всіх витрат, понесених на проведення експертизи.

Іншу самовільна порубку виявили працівники лісової охорони ДП «Маневицьке ЛГ» на території Карасинського лісництва. Тоді жителя села Замостя Камінь-Каширського р-ну затримали на місці. Своїми діями він завдав збитків державі на суму понад 37 000 гривень.

Рішенням суд лісопорушника визнав винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 246 Кримінального кодексу України та наклав покарання у вигляді штрафу на суму 20 400 гривень.

«Працівники державної лісової охорони та груп оперативного реагування регулярно фіксують випадки з незаконною рубкою та перевезенням деревини. Справи із суттєвими сумами збитків передаються у правоохоронні органи. Цього року таких скеровано 69», – пишуть в управлінні лісомисливсього господарства. 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром