Яку погоду прогнозують на Рівненщині до кінця листопада

22 Листопада 2022, 19:40
Фото: Суспільне Рівне 2632
Фото: Суспільне Рівне

Разом із першим снігом на Рівненщину прийшла метеорологічна зима. 

Про це повідомила начальниця відділу метеопрогнозів обласного гідрометцентру Катерина Лешундак, пише Суспільне.Рівне

За її даними, до кінця листопада погоду визначатиме південний циклон, який принесе незначне потепління. 

Метеорологічна зима — це стійке зниження середньодобової температури повітря нижче 0º, пояснила Катерина Лешундак. Ці показники, з її слів, зафіксували 17 листопада на метеостанціях в Рівному, Дубні та Сарнах

«В цей період по всій області наступила метеорологічна зима. Це співпало із першим снігом. Знизилася температура — і він випав. Прихід метеорологічної зими в цю пору є типовим для Рівненщини вже кілька останніх років. Температурні показники зараз теж в межах норми», – зазначила начальниця відділу метеорологічних прогнозів.

Зі слів Катерини Лешундак, перший сніг на території Рівненщини випав рівномірно, його було небагато. До кінця місяця у обласному гідрометцентрі снігопадів не прогнозують. 

«Прогнозуємо потепління, з 23 листопада погоду на Рівненщині визначатиме південний циклон, хоча ніч буде ще досить морозною, від 3 до 8º морозу, переважно без опадів. Але вже вдень підійде атмосферний фронт, який принесе опади у вигляді мокрого снігу та дощу, внаслідок чого утвориться ожеледь», – повідомила Катерина Лешундак.

Протягом доби, 23 листопада, за даними Рівненського гідрометцентру, на дорогах зберігатиметься ожеледиця. Денна температура коливатиметься в межах 0º. 

У четвер, 24 листопада, очікують хмарну погоду з проясненнями, часом — мокрий сніг з дощем, на дорогах — ожеледиця, вітер — південно-західний, 7-12 м/с. Температура вночі від 2º морозу до 3º тепла, вдень — 0-5º тепла.

Так погода, за даними Рівненського гідрометцентру, в області зберігатиметься до кінця листопада.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024