У львівській «Домівці врятованих тварин» живе кінь з Краматорська

05 Листопада 2022, 16:21
У львівській «Домівці врятованих тварин» живе кінь з Краматорська 1576
У львівській «Домівці врятованих тварин» живе кінь з Краматорська

У львівській «Домівці врятованих тварин» з’явився новий переселенець. Це – кінь Бадді, який має невиліковну хворобу. 

Як розповідає Супільне.Львів, через це тварині важко ходити. Деякі ветеринари навіть пропонували коня усипити. Однак зоозахисники змогли його врятувати та перевезти з прифронтового міста до Львова. Ветеринари оглянули Баді та рекомендували йому сувору дієту, аби він міг довго жити.

Наразі невідомо, де господарі тварини. Тож кінь Бадді знайшов новий дім у Львові. Кінь молодий – йому дев’ять років. Та через невиліковну хворобу йому не можна набирати вагу, адже у тварини слабкі ноги.

«Бадді став на ноги. Він дуже погано ходить, але він ходить! Він має шанс на життя. Бадді був неходячий повністю. Тобто, лежачим через те, що в нього дуже хворі ноги. І шансів на життя у нього було насправді мало. Всі ветеринари пропонували його приспати. Але у нас є чудовий ветеринар!» — каже директор «Домівки врятованих тварин» Орест Залипський.

Бадді має власний раціон. Харчується він тричі на добу, розповідає доглядальниця Ангеліна Бріцина.

«Має бути сіно, в постійному доступі, щоб він постійно міг їсти. В жодному разі не можна ні яблука, ні моркву, бо він може просто через це померти. У нього має бути дуже м’яка підстилка, бо він не може довго стояти на копитах, він часто лягає. Через це в нього має бути такий великий шар підстилки – сіна або тирси», – каже доглядальниця Ангеліна.

Поки що кінь звикає до нової домівки. Щодня Бадді виводять на прогулянку до парку неподалік.

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024