На Волині обговорили програму державного моніторингу у галузі охорони атмосферного повітря

28 Жовтня 2022, 10:48
Фото ілюстративне 596
Фото ілюстративне

На Волині відбулось засідання робочої групи з обговорення питань реалізації у 2023 році Програми державного моніторингу у галузі охорони атмосферного повітря. Участь у ній взяв голова постійної комісії з питань екології та раціонального використання природних ресурсів Юрій Ройко.

Про це повідомляють на сайті Волинської обласної ради.

Юрій Ройко, зокрема, нагадав, що програма була розглянута і проаналізована на засіданні профільної депутатської комісії 23 лютого. Юрій Ройко наголосив на актуальності програмного документу, більше того він має корелюватися із природоохоронними заходами на рік прийдешній.

«На разі триває період узагальнення і збору інформації щодо природоохоронних заходів, які мають виконуватись у 2023 році коштом обласного фонду охорони навколишнього природного середовища. Одним із передбачених заходів щодо покращення якості атмосферного повітря, якраз має бути питання пов’язане із реалізацією цієї програми», – наголосив він.

Юрій Ройко звернув увагу, що кількість діючих в області стаціонарних пунктів спостереження за станом атмосферного повітря є недостатньою, адже їх лише 4, три з яких розміщені у Луцьку.

«Це не дає повної і об’єктивної картини стану атмосферного повітря на усій території Волині, а відтак необхідно подбати про встановлення додаткових стаціонарних постів. Ватро також впроваджувати заходи з їх модернізації, тобто автоматизовані вимірювання забруднюючих речовин. Крім того, має бути розширено перелік забруднювачів, які підлягають моніторингу», – акцентував увагу колег голова екологічної комісії.

Читайте також: «Ластівка міська – птах 2022 року»: для дітей з Ківерцівської громади провели екозахід

Усі ці заходи члени робочої групи рекомендували вжити в рамках першого етапу реалізації програми. Окрім того, виконавці програми зобов’язались звернутися до муніципалітетів Луцька, Ковеля, Володимира і Нововолинська, які є найбільш вразливими до забруднення атмосферного повітря щодо визначення основних заходів та місць для проведення моніторингу джерел забруднення.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром