Пришвидшити водопостачання: на Волині громадам доможуть відсканувати та зберегти інфрастуктурні документи

21 Жовтня 2022, 08:59
Пришвидшити водопостачання: на Волині громадам доможуть відсканувати та зберегти інфрастуктурні документи 753
Пришвидшити водопостачання: на Волині громадам доможуть відсканувати та зберегти інфрастуктурні документи

Міста та села Волині можуть скористатися можливістю отримати допомогу для сканування інфраструктурних документів, які можуть бути втрачені внаслідок російської війни в Україні. Громади можуть отримати підтримку на сканування та оплачений дворічний сервіс та їх збереження паперів. 

Про це повідомляє пресслужба асоціації Енергоефективні міста України.

«Втрата документів може суттєво уповільнити, а у деяких випадках унеможливити відновлення важливої інфраструктури електропостачання, тепло-, водо- і газопостачання, каналізування чи забезпечення зв'язку. 

Оцифрування документів дозволить відновити надання життєво важливих послуг водопостачання, водовідведення та опалення населенню постраждалих від війни українських міст, а також швидко відновити післявоєнну інфраструктуру, навіть якщо паперова версія буде втрачена», – пояснює керівник проєкту, експерт Асоціації «Енергоефективні міста України» Сергій Кошарук.

 

Ідея проєкту виникла під час розмови з очільником громади, яка втратила документацію після ракетних обстрілів. 

Читайте також: Як у громаді на Волині рухаються на шляху до чистого довкілля

«Цей проєкт не унікальний і вже був реалізований у країнах із затяжними воєнними конфліктами, зокрема на Балканах. Адже  йде мова про втрату не тільки документів, а й, на жаль, людей, які можуть пам’ятати розташування прокладених інженерних мереж», – зазначає виконавчий директор АЕМУ Святослав Павлюк.

Проєкт розрахований насамперед на підтримку громад, яким загрожує втрата ключової інфраструктурної документації. АЕМУ також готова допомогти зі спеціальною технікою для сканування.

Наразі передбачено надання засобів і ресурсів 80-ти зацікавленим муніципалітетам для оцифрування і зберігання їхньої основної документації. Також передбачено створення ГІС- карт на основі оцифрованих документів для 40 міст України – це комп'ютерна технологія, яка об'єднує зображення території з візуалізованими статистичними даними. 

Тож, якщо у вашій громаді повністю або частково відсутні оцифровані дані щодо інженерної інфраструктури, зокрема –  щодо тепло- та водопостачання, та якщо ви зацікавленні у допомозі з оцифрування паперової документації, створення ГІС-карт та збереження такої інформації на локальних дисках чи хмарних сховищах, просимо виявити зацікавленість щодо участі у проєкті.

Інформацію про зацікавленість участі у проєкті просимо надсилати за адресою [email protected] або у інший зручний для вас спосіб, узгодивши з контактною особою Сергієм Кошаруком (тел. +38 050 378 2013). Дедлайн подачі заявок 21 листопада. 

Проєкт виконується в рамках надання Швейцарської гуманітарної допомоги на реагування в секторі WASH – назва сектору, що поєднує водопостачання (water), санітарію (sanitation) та гігієну (higiene). Термін реалізації проєкту 8 місяців. 

 

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024