Понад 150 тисяч гектарів лісу повернули з окупації на Харківщині

14 Вересня 2022, 12:18
Понад 150 тисяч гектарів лісу повернули з окупації на Харківщині 1012
Понад 150 тисяч гектарів лісу повернули з окупації на Харківщині

В Харківській області завдяки успішному контрнаступу ЗСУ повернули під контроль України п'ять лісогосподарських підприємств.

Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив голова Держагенства лісових ресурсів Юрій Болоховець. 

 

Мова про території Купянського, Чугуєво-Бабачанського, Балаклійського, Ізюмського, Вовчанського лісових господарств, що становлять понад 150 тисяч гектарів лісового фонду. 

Зараз держагенство працює над відновленням керівного складу підприємств та перевіряють стан матеріально-технічної бази. 

«Ще до звільнення Харківщини до нас поступала інформація про тотальне знищення деяких господарств. Розбиті адміністративні будівлі, пограбована, спалена техніка. Втрачені внаслідок пожеж сотні гектарів лісу», – пише Болоховець. 

Також керівник розповів, що за час окупації були навіть випадки страти співробітників. Окупанти розстріляли директора одного з підприємств.

«Щодо співробітників підприємств, які залишалися в окупації. Багато лісівників проявили мужність та відданість Україні. Люди не полишали надії на повернення українських військових. І ми про це знали... Безумовно, правоохоронцями буде проведена ретельна перевірка. Зрадники і колаборанти, які встали на бік ворога, мають відповідати за законом», – резюмував голова Держагенства лісових ресурсів. 

Читайте також: В Україні екологічні наслідки війни фіксують за допомогою супутників NASA

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024