Литва візьме шефство над природним парком «Пуща Радзивіла» на Рівненщині

08 Вересня 2022, 10:56
«Пуща Радзивіла» на Рівненщині 1341
«Пуща Радзивіла» на Рівненщині

Литва передасть Україні пожежні автомобілі, позашляховики та спорядження для нацпарків та лісництв, також візьме шефство над нацпарком Рівненщини.

Про це повідомляють на фейсбук-сторінці Міндовкілля.

Литва планує передати Україні 300 комплектів вогнетривкого одягу для лісівників та близько 30 автомобілів, серед яких позашляховики, протипожежна техніка, комп'ютери, човни, GPS та біноклі. Майбутню допомогу Україні під час візиту на Рівненщину анонсував Міністр навколишнього середовища Литви Сімонас Гентвілас.

Під час офіційної зустрічі у Києві Міністр Руслан Стрілець та Сімонас Гентвілас підписали Декларацію про співробітництво в сфері охорони навколишнього середовища. Документ, зокрема декларує спільне засудження збройної агресії російської федерації, шефство Литви над природним парком «Пуща Радзивіла» та співпрацю у низці довкіллєвих напрямків.

У рамках підтримки парку литовські гості презентували його колективу комп’ютерну техніку, дрон, біноклі та фотоапарати.

Читайте також: У громаді на Рівненщині «Сади Перемоги» принесли врожай

За словами Сімонаса Гентвіласа, Литва має намір запросити українських природоохоронців та поділитися найкращими практиками менеджменту природоохоронних зон. Українські фахівці зможуть отримати досвід управління природоохоронними територіями за стандартами Євросоюзу.

«Вірю, що підтримка таких партнерів, як Литва, допоможе Україні відбити ворога та зберегти природні багатства для Українського народу та гостей з усього світу», – повідомив Руслан Стрілець.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024