Понад 600 мільйонів гривень рф викрала в Україні на зернових та олійних культурах

27 Липня 2022, 11:07
Понад 600 мільйонів гривень рф викрала в Україні на зернових та олійних культурах 680
Понад 600 мільйонів гривень рф викрала в Україні на зернових та олійних культурах

Орієнтовна загальна вартість викрадених рф зернових та олійних культур в Україні становить понад 613 мільйонів доларів США. 

Такі дані наводять експерти Центру досліджень продовольства та землекористування KSE Institute передає Верховна Рада України.

Наразі загальна сума збитків і втрат через війну у сільському господарстві, становить 27,6 мільярда доларів. Найбільша категорія – це непрямі втрати через морську блокаду українських портів, 11,9 мільярда доларів та зниження виробництва, 9,6 мільярда доларів. Серед збитків, які становлять 4,3 мільярда доларів найбільшою категорією є збитки через незібрані озимі культури (1,4 мільярда) та знищена техніка (926 мільйонів доларів США).

Читайте також: Курорту «Свидовець» не буде: деталі судової справи

Станом на зараз втрачено зерносховищ сукупною місткістю в чотири мільйони тонн (пошкоджені або повністю знищені). Ще частина зерносховищ знаходяться в окупованих регіонах і до них немає повного доступу.

Українські аграрії отримали багато труднощів через військову агресію росії. Ворог намагався зірвати посівну: аграрії зіткнулись з нестачею палива, обстрілами, мінуванням території, проблемами з логістикою. Пошкодження земель, сільськогосподарської інфраструктури та техніки також безпосередньо впливають на виробництво сільськогосподарської продукції в Україні.

Зараз окупанти вдаються до варварських методів знищення нового врожаю на тимчасово окупованих територіях та продовжують красти українське зерно, для цього вони «націоналізують» елеватори.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024