Мисливство – це спочатку турбота: Волинські єгері прозвітували про роботу

26 Січня 2022, 10:33
Мисливство – це спочатку турбота: Волинські єгері прозвітували про роботу 589
Мисливство – це спочатку турбота: Волинські єгері прозвітували про роботу

У мисливських угіддях, де користувачами є держлісгоспи області, облаштували 587 годівниць, створили 72 великих підгодівельних комплекси, 204 підгодівельні майданчики, 676 солонців.

Про це повідомляють на сторінці Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Коли розпочинається холодний період, єгері щодня наповнюють їх основними харчами та ласощами для диких тварин.

Єгері з Волині
Єгері з Волині

Корми працівники держлісгоспів заготовляють самостійно, сіль закуповують. Тож якісна зимова підгодівля – це результат нелегкої праці протягом усього літа та осені.

У 2021 році держлісгоспи Волині для підгодівлі диких тварин заготовили більш як 59 тонн сіна, понад 105 тисяч штук кормових віників, 229 тонн коренеплодів, 158 тонн зернових та закупили понад 15 тон солі.

Волинське лісове угіддя
Волинське лісове угіддя

Таким чином, лісівники дають можливість тваринам вижити. При цьому важливим є також зберегти природні інстинкти – дикі звірі для виживання в умовах лісу не повинні втрачати вміння самостійно добувати харчі.

З цією метою (і не тільки з цією, а й щоб зберегти молоді лісові культури, які тварини також полюбляють споживати) в угіддях створюють кормові ремізи. Так лісівники називають спеціально відведені у лісі ділянки, де висівають багаторічні трави, зернові. Все – як у сільському господарстві – доглядають і дбають, щоб урожай був гарним. 

З єдиною відмінністю – цей урожай лісівники не збирають, а залишають для тварин. Наприклад, кукурудзу, топінамбур. У таких місцях дичині треба докласти зусиль, щоб знайти їжу.

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024