«Ми на боці людей», - Ратнівський селищний голова про ситуацію щодо продажу родовища міді «Заліси-Шменьки»

22 Січня 2022, 13:10
Мідь 677
Мідь

Голова Ратнівської громади Віталій Бірук прокоментував ситуацію щодо продажу дозволу на розробку покладів міді що на Ратнівщині.

Про це він розповів журналістці ІА Район.Ратне.

Нагадаємо, у 2018 році до Волинської обласної ради звернулася Державна служба геології та надр України з клопотанням погодити надання надр у користування ДП «Українська геологічна компанія» для геологічного вивчення родовищ руди міді самородної в межах Ратнівського рудного поля.

Згодом, у 2021 році провели кілька аукціонів щодо продажу права на геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислову розробку родовищ мідних руд на 5 років.

За словами Віталія Бірука, селищна рада відношення до нього, адже цією ділянкою управляє Державна служба геології та надр України.

«Коли розпочався аукціон, я особисто писав запит на роз'яснення ситуації в Управління. Хочу зауважити, що ми, в першу чергу, за екологію. Зокрема, не всі люди погодяться на створення кар'єру, якщо можливий такий хід розвитку подій.  І я також не поділяю цю думку. Ми наразі не маємо можливості на це впливати. Нині тримаємо руку на пульсі, щоб бачити що до чого. Ми на боці людей», – розповів селищний голова.

 Читайте також: У Ратнівській селищній раді протестують біопаливо

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024