Лісові закупівлі: як запобігти глобальній кліматичній зміні та отримати від цього вигоду

17 Грудня 2021, 09:57
Лісові закупівлі: як запобігти глобальній кліматичній зміні та отримати від цього вигоду 673
Лісові закупівлі: як запобігти глобальній кліматичній зміні та отримати від цього вигоду

Лісова опікунська рада (FSC) в Україні провела четвертий «Лісовий діалог» — круглий стіл на тему  розвитку системи як публічних, так і приватних зелених закупівель на внутрішньому ринку.

Подія відбулася 15 грудня. Про це повідомляє Лісова опікунська рада.

На заході, що пройшов в Києві, обговорили питання, як запобігти глобальній кліматичній зміні, зберегти природні ресурси та екосистеми, одночасно отримати економічну вигоду можливо завдяки механізму зелених закупівель. 

Як повідомили після ініціативи, сформована правова основа публічних закупівель сприяє досягненню стратегічних екологічних та соціальних цілей, зокрема, зупинення та недопущення знеліснення. 

Вимоги до екологічних характеристик предмету закупівлі та нецінові критерії оцінки зараз можуть так само впливати на вибір переможця тендеру, як і ціна. Та, на жаль, їхнє застосування в тендерах нині є більше виключенням, аніж повсякденною практикою. Саме тому Лісова опікунська рада (FSC®, Forest Stewardship Council®) в Україні ініціювала обговорення необхідності заохочувати учасників закупівель обирати продукцію з урахуванням її екологічного сліду (від виробництва до утилізації).  

Метою круглого столу було поширити досвід закупівель відповідального бізнесу та заохочення учасників тендерів обирати продукцію з відновних ресурсів чи  вторинної сировини. Усі ці кроки допоможуть українським лісам стати  більш стійкими та продуктивними.  

Участь у круглому столі брали: заступник директора Департаменту з питань поводження з відходами та екологічної безпеки Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів Роман Філоненко, заступниця генерального директора ДП «Прозорро» Наталія Шимко, представниця Антимонопольного комітету України Катерина Мінова, менеджерка із закупівель компанії ТОВ «Юск Україна» Ірина Романчук, менеджерка систем якості ТОВ «Леруа Мерлен Україна» Юлія Попович, членкиня правління Української асоціації меблевиків Оксана Донська та інші.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром