У Ковелі продовжать чистити Турію від греблі водосховища до шляхопроводу на Сагайдачного

21 Вересня 2021, 11:41
Турія 678
Турія

У Ковелі продовжать роботи з розчищення русла Турії – від греблі водосховища до шляхопроводу на вулиці Сагайдачного.

Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

Депутати розпочали підготовку до чергової сесії. У ході роботи обранці громади погодили зміни до Програми охорони навколишнього природного середовища в Ковельській територіальній громаді на 2019-2022 роки.

Головна спеціалістка відділу з питань цивільного захисту та екологічної безпеки Оксана Козакевич повідомила, що частину коштів — 300 тисяч гривень, що були передбачені у Програмі на розчищення річки північніше мосту на вулиці Сагайдачного, місто отримало з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища. 

Є доцільність ці гроші використати на виготовлення проєктно-кошторисної документації «Капітальний ремонт русла Турії: від греблі водосховища до шляхопроводу по вулиці Сагайдачного».

Депутати підтримали проєкт рішення та запропонували його на затвердження сесії міської ради, яка відбудеться 23 вересня.

Нагадаємо, що у Ковелі завершується капітальний ремонт русла Турії. Кошторис робіт – 450 тисяч гривень. З них – 300 тисяч місто отримало з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища, решта – виділено з бюджету територіальної громади. 

Цього року розчистили 223 метри лівого та правого берегів, північніше мосту на вулиці Сагайдачного. У межах проєкту також здійснено будівництво укріплень навколо опор шляхопроводу, які захищатимуть їх від криги та підмивань.

Читайте також: Біля Центру діалогу культур у Ковелі зникає Турія

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024