У Волинській обласній прокуратурі розбирали проблеми розслідування екозлочинів

17 Вересня 2021, 17:57
Навчально-методичний семінар на тему розслідування екозлочинів 2139
Навчально-методичний семінар на тему розслідування екозлочинів

У Волинській обласній прокуратурі відбувся навчально-методичний семінар на тему «Актуальні та проблемні питання нагляду за додержанням законів під час досудового розслідування кримінальних проваджень у сфері охорони навколишнього природного середовища, насамперед при проведенні першочергових слідчих дій, призначення судових експертиз».

Про це інформує пресслужба обласної прокуратури.

У семінарі взяли участь прокурори, слідчі слідчого управління Головного управління Національної поліції в області, фахівці Волинського експертно-криміналістичного центру МВС і Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

«Протидія злочинам проти довкілля завжди була і залишається пріоритетом  в діяльності правоохоронних органів», – керівник Волинської обласної прокуратури Віктор Тимчук.

Органи Національної поліції у Волинській області впродовж восьми місяців 2021 року здійснювали досудове розслідування у 446 кримінальних провадженнях про кримінальні правопорушення у сфері екології.

У ході досудового розслідування у кримінальних провадженнях цієї категорії повідомили про підозру 38 особам.

У завершених розслідуванням кримінальних провадженнях встановили збитків на загальну суму близько 5,9 мільйона гривень, з них відшкодували в ході досудового розслідування 369 тисяч гривень, наклали арешт на майно в розмірі 732 тисяч гривень, заявлено позовів на суму 5,2 мільйона гривень.

За результатами досудового розслідування до суду скеровували обвинувальні акти в 44 кримінальних провадженнях у сфері екології (проти 31 за 8 місяців 2020 року).

Як засвідчує практика, прокурори та слідчі в рамках кримінального провадження стикаються з низкою проблемних питань та потребою використання спеціальних знань, якими володіють експерти.

Відтак учасники семінару обговорили проблеми, які виникають при здійсненні процесуального керівництва досудовим розслідуванням у кримінальних провадженнях у сфері охорони природного середовища, особливості й методику здійснення досудового розслідування таких злочинів та особливості здійснення експертних досліджень.

Завершуючи роботу семінару, керівник обласної прокуратури зауважив, що спільне розв'язання проблеми дозволить забезпечити в області ефективнішу протидію кримінальним правопорушенням проти довкілля.

Читайте також: Ківерцівські прокурори вимагають покарати двох чоловіків за незаконно зрубані дерева

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024
16.03.2024