База відпочинку у Рівному зливає каналізацію прямо в річку

14 Червня 2021, 10:34
Річка Устя 1192
Річка Устя

У Рівному на одній із баз відпочинку нечистоти зливають прямо у річку Устя.

Це побачив відвідувач закладу і зняв на телефон. Відео облетіло мережу. Про даний факт вже знають у поліції. Про це інформує Рівне1.

Такі викиди є шкідливими, як для навколишнього середовища, так і для самої людини. Це підтвердили журналістам у Держпродспоживслужбі.

На вулиці літо, а це означає, що люди які плаватимуть у річці в, яку потрапили такі нечистоти, ризикують підхопити різного виду інфекції. У поліції ж розповіли, що в такому разі загрожує власнику будиночка, який прямо порушує закон.

Щоб притягнути до відповідальності особу, а в такому випадку власника бази відпочинку, екологічній інспекції потрібно перевірити законність усіх дозвільних документів.

Для початку перевірки вказаного об'єкта, до екологічної інспекції в обов'язковому порядку має звернутися фізична особа або місцеві органи самоврядування. До того часу вони не мають права проводити будь-яку перевірку. Якщо вину все ж таки доведуть, порушнику загрожує штраф у вигляді від п'яти до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. А це — 136 гривень.

Читайте також: Для чотирьох сіл на Рівненщині за майже 3 мільйони гривень придбали сміттєвоз

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024