Екологічний патруль: як і для чого у Рожищенській громаді працює молодіжні ініціатива

21 Квітня 2021, 10:23
Нещодавно учасники ініціативи за допомогою дрона зафіксували займання очерету 3061
Нещодавно учасники ініціативи за допомогою дрона зафіксували займання очерету

Відстеження фактів підпалу сухої рослинності та інших кризових екоситуацій на території Рожищенської громади (стихійні сміттєзвалища, незаконні рубки, повені) тепер стане ефективнішим завдяки ініціативі «Екологічний патруль».

Реалізовують її в рамках проєкту «Долучайся, створюй, взаємодій: молодь за розвиток згуртованих і сталих громад» від Міжнародної організації з міграції. Про це йдеться на сайті Молодіжного порталу Волині.

«У березні цього року ми виграли грант на організацію серії заходів у сфері охорони довкілля. Було закуплено різноманітну техніка та інвентар, які допомагають нам моніторити ситуацію в громаді щодо різних кризових екологічних ситуацій.

Як приклад, разом з рятувальниками, поліцією, екологами, органами місцевого самоврядування або самі, завдяки придбаному дрону, нині ми відслідковуємо факти підпалів сухої рослинності. Такий спосіб дозволяє не лише швидко побачити, де відбувається загоряння, а й краще відстежити паліїв», – розповідає голова ініціативної групи цього проєкту, координатор Молодіжного простору у місті Рожище «City life» Віталій Шевченко.

Частина команди проєкту – школярі. Тому, «Екологічний патруль» не лише допомагає у вирішенні актуальних проблем довкілля, а й сприяє вихованню екологічної свідомості у місцевої молоді.

Моніторинг кризових екоситуацій – це далеко не всі заходи проєкту. 10 квітня на території Рожищенської громади відбулося прибирання міського парку та прибережної території річки Стир.

10 квітня на території Рожищенської громади відбулося прибирання міського парку та прибережної території річки Стир.
10 квітня на території Рожищенської громади відбулося прибирання міського парку та прибережної території річки Стир.

Також в рамках діяльності «Екологічного патруля» планують організувати виховні години для школярів та вихованців дитячих садків; ведуть роботу над створенням мобільної фотовиставки щодо наслідків підпалу сухої рослинності; відбувається зйомка, монтаж та поширення тематичних відео-роликів на екологічну тематику.

«Стан довкілля залежить не лише від дій влади або роботи підприємств, а й від кожного мешканця громади. Не смітити, не палити сухої трави або на ділі запобігати палінню – це не складно, але то маємо робити всі разом. Тому, долучайтеся до наших заходів. Таким чином ми разом зробимо громаду кращою», – зазначає Віталій Шевченко.

Довідково: проект «Екологічний патруль» реалізовується  в рамках ініціативи IOM Ukraine «Долучайся, створюй, взаємодій: молодь за розвиток згуртованих і сталих громад» за фінансування Посольства Великої Британії в Україні та підтримки Міністерства молоді та спорту України.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024