Шанс почати енергетичну відбудову без викопного палива

16 Жовтня 2022, 21:40
Шанс почати енергетичну відбудову без викопного палива 5635
Шанс почати енергетичну відбудову без викопного палива

Україна має стати першою країною Європи, яка приєднається до FFNPT – THE FOSSIL FUEL NON-PROLIFERATION TREATY або Договору про нерозповсюдження викопного палива.

Кілька днів тому росія влаштувала нам репетицію того, що вони готують для нас взимку. Кожна випущена ними ракета по нашій енергетичній інфраструктурі – це початок їхнього кінця.
Чому?
Бо Україна має шанс почати енергетичну відбудову без викопного палива на відновлювальних джерелах енергії. Саме вони є гарантією того, що наші діти не отримають у спадок війни з диктатором, який кожне нафтове і газове євро витрачає на атаки українців.
Щоб зупинити терор в короткостроковій перспективі необхідно запровадити прайскепи, щодо яких Європа досі вагається та повне ембарго. Але щоб забити цвяхи в труну Путіна у довгостроковій перспективі потрібно нові інвестиції спрямувати у відновлювальні джерела.
Для цього важливо, щоб уряд та Президент України якомога швидше долучилися до ініціативи FFNPT, який створений по типу Договору про нерозповсюдження ядерного озброєння.
Адже поки в путіна є і ядерна, і викопна зброя.
Щоб цьому протистояти 1750 організацій у 105 країнах, у тому числі 45 в Україні об'єдналися для того, щоб припинити нові інвестиції та розвідку викопного палива та пришвидшити зелений перехід. Ініціативу FFNPT підтримують також 101 нобелівський лавреат.
Першими країнами, які долучилися до ініціативи є острівні: Філіпіни, Малазія, Вануату, тощо. Бо вони першими загрожують піти на дно якщо викопне паливо і далі розповсюджуватиметься і показники глобального потепління досягнуть вище 1,5°.
Чи відрізняється чимось від них Україна? Ні.
Для нас це теж питання виживання. Ми ризикуємо власним існуванням, якщо росія і надалі отримуватиме кошти за викопне паливо.
Європа теж ризикує. Варто донести думку, що зелена відбудова України, які і FFNPT – це гарантія виконання Зеленого Курсу, що стати першим кліматично нейтральним континентом до 2050 року.

Було б чудово, якби український уряд та Президент України напередодні COP27, де будуть присутні ключові фінансові інституції оголосили про те, що ми стали першою країною в Європі, яка підтримує FFNPT. Ініціатива Razom We Stand їм у цьому допоможе!

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024