Профілактика пожеж: на Волині обстежили сміттєвзвалища поблизу лісів

04 Червня 2023, 18:34
Фото Поліського лісового офісу 734
Фото Поліського лісового офісу

Лісівники продовжують спільні протипожежні рейди з рятувальниками. Відвідують найбільш людні місця у лісових масивах, лісах громад, зустрічаються з головами громад, спілкуються з населенням.

Зокрема перед вихідними працівники групи оперативного реагування філії «Ківерцівське лісове господарство» разом із представниками Луцького районного управління ГУ ДСНС України у Волинській області провели обстеження стихійних сміттєзвалищ поблизу держлісфонду. Про це пишуть у пресслужбі Поліського лісового офісу. 

Також обстежували території громади – самосійні ліси, на яких місцеві жителі проводять заготівлю деревини і звідки досить часто розпочинаються лісові пожежі.

«Не втомлюємося наголошувати: найменше необережне поводження з вогнем в лісі чи інших насадженнях може перерости у масштабну пожежу», – пишуть лісіники. 

Лише за минулий тиждень лісівники Поліського офісу здійснили десятки виїздів на загоряння, які стаються у самосійних лісах, природоохоронних територіях, землях громад. 

Попри те, що це не є зоною відповідальності лісової охорони, лісівники залучають необхідну техніку та людські ресурси, щоб не допустити вогонь до лісу.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024