Зеленський доручив Шмигалю опрацювати питання петиції щодо захисту дикої природи закарпатського Свидовця

29 Травня 2023, 16:19
Свидовець 268
Свидовець

Минув місяць відтоді, як петиція за захист Свидовця отримала понад 25 000 необхідних голосів.

У тексті петиції її автори та підписанти закликали Президента сприяти якнайшвидшому створенню заказника «Вільний Свидовець» та не допустити тут та на сусідніх гірських хребтах будівництва монструозних гірськолижних курортів. Про це пише Закарпаття онлайн.

Нещодавно згадана петиція, яку підписали 25867 людей, отримала відповідь від очільника держави, за якою прем’єр-міністр має опрацювати порушені питання.

У відповіді Президента на петицію, зокрема, зазначається: «Я звернувся до Прем’єр-міністра України Д.Шмигаля з пропозицією опрацювати із залученням зацікавлених місцевих органів виконавчої влади порушені в електронній петиції питання та вжити відповідних заходів реагування. Про відповідні результати автора електронної петиції поінформує Кабінет Міністрів України».

«Ми щиро вдячні кожному і кожній, хто залишив свій голос ЗА вільний Свидовець, хто допомагав і підтримував нас усі ці роки. Утім, ми розуміємо, що дана відповідь – то лише малесенький крок до перемоги. Водночас ми щиро сподіваємося, що чиновники прислухаються до волі українського народу і таки ухвалять важливе рішення на користь природи і заразом на користь майбутнього українців. Віримо, що влада продемонструє стійку позицію ЗА демократію, ЗА рух у європейському напрямку – проти корупції, олігархату та знищення природи. Наша ж боротьба триватиме до остаточної перемоги!», - повідомляє ініціативна група із захисту Свидовця Free Svydovets.

Свидовець – гірський масив у Закарпатській області, одне з найкрасивіших місць Українських Карпат. Це праліси, високогірні луки, льодовикові озера та річки. Це місце, де все ще залишилися ведмеді, рисі та десятки інших рідкісних тварин та рослин, які охороняються Червоною книгою України та мінімум чотирма міжнародними конвенціями. Однак, у 2016 році з’явився проект будівництва на Свидовці однойменного гірськолижного курорту. За проєктом приватної компанії, курорт площею 1400 гектарів включатиме 230 кілометрів лижних трас, кількадесят підйомників, готелі та іншу інфраструктуру. Для цього, зокрема, ініціатори проєку планують вирубати приблизно 500 га лісів.

Читайте також: Петиція за створення заказника «Вільний Свидовець» зібрала 25 000 голосів

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024