Кияни відчули «землетрус»: що кажуть сейсмологи

28 Травня 2023, 12:45
Фотоілюстрація 338
Фотоілюстрація

Жителі Києва повідомляли про вібрацію та підземні поштовхи, однак у Головному центрі спеціального контролю спростували інформацію про «землетрус». 

Повідомлення про «поштовхи» та «вібрації» почали з'являтися у мережі вночі 28 травня під час повітряної тривоги, пише 24 канал

Спочатку кияни не зрозуміли, що відбувається, проте згодом почали припускати, що буцімто стався «землетрус». 

Речник КМВА Михайло Шаманов в ефірі телемарафону заявив, що відповідні служби згодом пояснять, чи справді відбувся землетрус. 

«Я бачив у телеграмі, що кияни відчули поштовхи. Однак про це мають казати лише експерти», – наголосив речник КМВА.

У Головному центрі спеціального контролю спростували, що у Києві та області міг відбутися землетрус. Моніторингові засоби установи не зафіксували ніяких поштовхів. 

«Ні, нашими засобами не було нічого зафіксовано у тому районі. Не можемо підтвердити, що це був саме землетрус», – заявив експерт. 

Окрім того, він підкреслив, що не може пояснити, з чим були пов'язані відчуття киян. Експерт говорить, що можливо відбулося інше природне явище, але Головний центр спеціального контролю його не відстежує. 

Ба більше, якби у Києві дійсно зафіксували землетрус, то інформація про інцидент з'явилася б на офіційних ресурсах Центру. 

«Якщо класифікувати це як "землетрус" чи "підземні поштовхи", то ми такого не зафіксували», – підкреслив експерт.

Журналісти припускають, що повідомлення про буцімто «землетрус» могли бути ворожою ІПСО. Оскільки ворог не може похизуватися здобутками на полі бою, то прагне розхитати українське суспільство панічними настроями. Аби посіяти паніку, росіяни могли через ресурси поширити фейк про нібито «підземні поштовхи», «вібрації» та «землетрус».

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024