Біля зоопарку Рівного облаштують більшу стоянку із зарядкою для електрокарів

26 Травня 2023, 18:00
Стоянка зоопарку, яка є станом на травень 2023 року 891
Стоянка зоопарку, яка є станом на травень 2023 року

Біля Рівненського зоопарку до кінця 2023 року планують облаштувати стоянку для автомобілів, яка зможе прийняти півтори сотні одиниць транспорту, матиме зарядні пристрої для електрокарів, а також нею зможуть роз'їхатись автобуси. 

Про це розповів секретар міськради Віктор Шакирзян, пише Суспільне. Зі слів керівництва закладу, відсутністю такого об'єкта неодноразово обурювались туристи.

Питання нормальної стоянки порушують самі відвідувачі, каже директор зоопарку Олег Павлюк:

«Телефонують відвідувачі і кажуть, що кілька разів були у нас з екскурсіями в зоопарку, зоопарк класний, але більше сюди вони не поїдуть. Пояснюють, що немає де залишити автобус, все заповнене машинами, і з дітьми йшли два кілометри. І вздовж проїжджої частини ця група з 40 дітей йшла, ми боялись, щоб вони не потрапили під авто, тож вели струмочком туди й назад».

Особливо проблема актуальна у вихідні дні, зазначив директор, коли кількість відвідувачів збільшується в рази. На думку Олега Павлюка, якщо на новій стоянці зможуть розминутись та припаркуватись п'ять великогабаритних автобусів — це буде суттєва зміна. Здебільшого на екскурсії приїздять діти з районів області, а також сусідніх областей.

Проєкт стоянки, каже секретар Рівнеради Віктор Шакирзян, розробляють. У коментарі журналістам він сказав, що облаштують там і місця для заряджання електрокарів:

«Вона буде зроблена у 2023 році, бо нам уже немає куди відтягувати цей час. Ми вивчали потік транспорту, хочеться максимально використати земельну ділянку міста, щоб воно було зручно і для транспорту, і для людей на візочках та з візочками. Має вміщатись мінімум 150 автомобілів, також вона має бути проїзна і зручна, із заїздом і виїздом, щоб було безпечно».

Зі слів директора зоопарку, у минулі вихідні зоопарк відвідало шість тисяч людей.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
23.04.2024