Лісівники Волині та Рівненщини засівають кормові поля

25 Травня 2023, 17:13
Лісівники Волині та Рівненщини засівають кормові поля 628
Лісівники Волині та Рівненщини засівають кормові поля

Запасатися влітку на зиму потрібно не лише дровами, а й харчами. В тому числі - для тварин. Тому лісівники вже засівають кормові поля.

Цього року у філіях Поліського лісового офісу заплановано посіяти сільськогосподарські культури на площі 167 га, йдеться на сторінці офісу у фейсбуці.

Як це відбувається, показали у філії  «Маневицьке лісове господарство». Провели роботи працівники єгерської служби. 

Найкращими кормовими властивостями відрізняються зернові та зернобобові суміші, кукурудза, топінамбур, картопля, кормова капуста.

Загалом у Маневицькій філії засіяли 34 гектари кормових полів: ростимуть на них овес, ячмінь, просо, гречка та топінамбур. 

Згодом частину врожаю збиратимуть та закладуть на зберігання. Частину застосують для виготовлення комбінованих кормів. Решту залишають тваринам на корені - щоб утримати та залучити їх поблизу обраних місць.

Крім урожаю сільськогосподарських культур, у філіях збирають дикорослі плоди, жолуді, заготовляють у спеціально відведених місцях сіно, віники деревинно-чагарникових порід.

Цікаво, що козулі, наприклад, поїдають далеко не все сіно, а тільки найвищої якості, добре просушене та не зіпсоване, вибирають лише ті сухі рослини, що їм до смаку. 

А от кабани до їжі невимогливі. Вони охоче поїдають овочі, коренеплоди, зерно і зерновідходи, жолуді, силос з культурних і диких рослин.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024