У частині Рівного, після виявленого сказу в лисиці, ввели карантин

25 Травня 2023, 10:04
Собака 1310
Собака

У Рівному зафіксували випадок сказу в лисиці. 

Тварина проникла на подвір'я одного з приватних будинків на вулиці Радивилівській, що в Басовому Куті. Частина мікрорайону нині під карантинними обмеженнями на 60 діб. Про це пише Суспільне.

Ветеринари вакцинують домашніх тварин, а в парку історичної реконструкції «Городище Оствиця» тимчасово заборонили гуляти із домашніми тваринами.

Лисиця проникла на подвір'я 72-річної рівнянки Анни.

Зі слів, жінки, це сталося в ніч з 20 на 21 травня і пригадала, як жителі вулиці Радивилівської й раніше не раз бачили дику тварину біля будинків, людей вона не боялася.

«Думали, що вона курей ловить, хоче їсти. А з суботи на неділю, дуже гавкав собака не так, як на людей, а як на звіра якогось. Ввімкнули світло — то вона сидить на порозі, а потім стала втікати — пес за нею, догнав і її задушив», — пригадала рівнянка.

Господарі одразу завезли собаку й тіло лисиці до ветеринара й там з'ясували, що в неї був сказ.

На вулицю, де стався випадок виїхали ветеринари, щоб вакцинувати від сказу домашніх тварин у мікрорайоні, повідомив в.о начальника Рівненського міського управління Держпродспоживслужби Василь Дмітрієв. Також спеціалісти визначили територію, на якій запровадили карантинні обмеження на 60 діб.

«Зона неблагополучного пункту — це берег озера Басів Кут і до вулиці Радивилівської. І загрозлива зона, відповідно, від озера Басів Кут — до об'їзної дороги на трасі Київ-Чоп і на заході від межі вулиці Радивилівської — до вулиці Присадибна, з прилеглими господарськими угіддями та польовими масивами», — пояснив Василь Дмітрієв.

Карантинні обмеження задіяли і в парку «Городище Оствиця», який потрапив у загрозливу зону, зазначив Василь Дмітрієв. На цій території, за його даними, щепили понад 40 собак, 11 котів та п'ять овець. Також у парку діє заборона на гуляння з домашніми тваринами.

Керівник клубу історичної реконструкції «Оствиця» ситуацію з карантинними обмеженнями в парку прокоментував так:

«Пустили хайпову хвилю, що на «Оствиці» знайшли скажену лисицю, то її знайшли трохи далі, на іншій вулиці. А в нас ввели карантинні заходи, для того, щоб не занести сюди сказ, аби не наражати людей на небезпеку. Тому в парку заборонено гуляти з котами, з собаками».

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024