Лісівники Поліського округу спільно з латвійськими партнерами передали автомобілі ЗСУ

21 Травня 2023, 10:09
Авто для ЗСУ 610
Авто для ЗСУ

Ще чотири авто для ЗСУ, обладнання для дронів, засоби гігієни передали лісівники Поліського офісу разом з латвійськими партнерами

Два автомобілі придбали силами колективів — їх лісівники нещодавно доставили на передову. Для потреб нашої 100-ї бригади. Про це пише Поліський лісовий офіс.

Вантажівка та ще один позашляховик — подарунок колег із Латвії — також уже служать військовим.

Також 13 травня в латвійському муніципалітеті Ренда відбулися дві події.

Оскільки мешканці Рендської волості дуже активно підтримують Україну у різний спосіб, голова адміністрації волості Крістіне Кузьміна спочатку запросила на благодійну зустріч у Рендському будинку культури представників лісової галузі Латвії Едвіна Заковіча та Маріса Лиопу — наших постійних партнерів.

Латвійські меценати розповіли про організацію, планування допомоги. 

Нагадаємо, що візит Едвіна Заковіца на Волинь на початку 2022 року (представники лісової галузі Латвії відвідали Україну, плануючи співпрацю з Волинським управлінням лісового та мисливського господарства) та встановлені контакти, які, безперечно, призначалися для умов мирного часу, «перетворилися» на контакти на підтримку українських захисників. 

Щодо Маріса Лиопи, то він є одним із головних меценатів, організував підтримку з боку Латвії, залучивши до роботи як компанії, так і громадські організації, співпрацюючи з іншими волонтерами в Латвії. Крім того, особисто тричі їздив в Україну з вантажем допомоги.

Муніципалітет Ренди отримав подарунок від України — картину, написану матір'ю Ярослава Гранітного, українського захисника, який загинув у бою. 

Під час зустрічі вдалося забрати 450 євро на підтримку України, які вже використані для закупівлі засобу проти опіків «Пронтосан».

Того ж вечора, кількома годинами пізніше, в Музеї національного руху опору у Вієстурі, муніципалітет Ренда, Маріс Лиопа вручив Андрісу Кейзарсу, засновнику музею та голові правління Фонду Рубенса, подарунок від волинських захисників. Годинник виготовив боєць 14-ї бригади Олег Пічка, а його елементи — снаряди, зібрані в зоні бойових дій у Куп'янську, на південному сході Харківської області. Передали і український прапор, надісланий до музею бійцями 100-ї бригади з Луцька.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024