Понад 12 тисяч диких тварин врятували від війни в Україні

11 Травня 2023, 14:49
Фото Міжнародного фонду захисту тварин (IFAW) 1470
Фото Міжнародного фонду захисту тварин (IFAW)

З моменту початку військової агресії в Україні Міжнародний фонд захисту тварин (IFAW) допоміг врятувати 12 784 диких тварини. Серед яких леви, тигри, леопарди, вовки, бобри, єноти, птахи, їжаки, кажани та інші.

Більшість тварин евакуйовані із зон бойових дій. Про це повідомили у Міжнародному фонді захисту тварин (IFAW)

Частина звірів – це екзотичні види з мінізоопарків, ресторанів або від приватних осіб, які через війну позбуються своїх левів, тигрів, єнотів. Щоб не присипати тварин чи залишати без нагляду на волі небезпечними для людей, їх віддають в центри реабілітації диких тварин.

Саме через такі центри Міжнародний фонд захисту тварин (IFAW) надає свою допомогу в Україні виснаженим і травмованим диким звірам, які потребують спеціальних умов утримання, більше їжі, більше ліків і ветеринарної допомоги.

 

«Лише частина врятованих тварин, що наразі перебувають у центрах реабілітації, може бути повернута в дику природу та існувати без допомоги людини. Для тварин, які не можуть бути повернені в дику природу, ми разом з партнерами знаходимо місця в зоопарках та заповідниках за межами України – в Європі та США», – зазначає фахівчиня IFAW із порятунку диких тварини Наталія Гозак.

З моменту початку війни Міжнародний фонд захисту тварин (IFAW) підтримав евакуацію з України за кордон дев'яти диких тварин. Зокрема, у Францію у Tonga Terre d'Accueil перевезли одного чорного леопарда, в Бельгію в Natuurhulpcentrum – чотирьох левів, в США в Заповідник диких кішок (TWS) в Міннесоті переселили чотирьох левенят.

Допомога диким звірам в Україні надається через Програму IFAW з порятунку диких тварин під час катастроф в Європі. Програма забезпечує координацію дій органів влади, зоозахисних організацій, ветслужб, центрів порятунку тварин під час реагування на катастрофи.

В Україні за цією програмою вже отримали допомогу  11 центрів реабілітації диких тварин. Серед них Центр порятунку диких тварин Наталії Попової та UAnimals, Центр реабілітації рукокрилих, Межигірський притулок для лебедів, Команда порятунку тварин та інші. Відповідно до запитів центри отримують корми, ліки, ветеринарну допомогу, матеріали для вольєрів, логістичну та фінансову допомогу.  

«Наша команда тут, щоб поширювати кращі практики реабілітації диких тварин та пропонувати поради та підтримку партнерам, які впроваджують ці практики в Україні,  виконуючи неймовірну роботу для порятунку диких тварин у ці темні часи», – зазначає Наталія Гозак. 

Українські центри порятунку та реабілітації  диких тварин можуть звертатися із запитами про допомогу в Міжнародний фонд захисту тварин. Запити надсилати на електронну  адресу: [email protected].

Довідково. Про IFAW (Міжнародний фонд захисту тварин). IFAW – глобальна некомерційна організація, яка допомагає тваринам і людям жити разом, працює в понад 40 країнах світу. Експерти і волонтери організації рятують, реабілітують та випускають тварин, а також відновлюють та захищають їхнє природне середовище існування. Проблеми, з якими стикається IFAW, нагальні та складні. Для їх вирішення організація співпрацює з парламентами, урядами, місцевими громадами, неурядовими організаціями та бізнесами. Разом вдається винаходити інноваційні способи збереження видів тварин та сприяти їх процвітанню. 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024