У перші дні нерестової заборони на Волині викрили порушників

06 Квітня 2023, 11:41
Фото Волинського рибоохоронного патруля 656
Фото Волинського рибоохоронного патруля

Державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля здійснили рибоохоронні рейди на водойми Луцького району.

Як повідомили Еко.Район у пресслужбі Волинського рибоохоронного патруля, 1 квітня завдяки повідомленню небайдужих рибалок на старому руслі річки Стир, поблизу села Кульчин Луцької громади виявили безгосподарське майно. 

З водойми вилучили дві сітки, в яких знаходилося сім окунів та п'ять пліток. Рибу з сіток повернули у водне середовище, чим попередили збитки рибному господарству на суму 29 954 грн.

Того ж дня на водоймі, зєднаній з річкою Чорногузка, поблизу села Городок Луцької громади викрили два грубі порушення рибальства. Двоє громадян здійснювали вилов риби з гумового човна забороненим знаряддям лову – острогою. Порушники встигли завдати збитків рибним запасам на суму 8 194 грн.

На них склали протоколи. Матеріали справ направлять до суду для притягнення порушників до адміністративної відповідальності.

2 квітня рибоохоронці обстежили водні обєкти Рожищенської громади Луцького району: 

  • заплаву річки Стир в урочищі Чебені;
  • заплаву річки Стир в урочищі Малі Чебені;
  • річку Конопелька, поблизу села Носачевичі.

Викрили 11 порушень рибальства за риболовлю на нерестовищах та перевищення знарядь лову. На порушників наклали відповідні штрафні санкції.

Волинський рибоохоронний патруль нагадує, що 1 квітня розпочалась заборона на вилов риби. Відповідно до оновлених Правил рибальства під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство на водоймах загального користування гачковими знаряддями вилову з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою з берега в адміністративних межах населених пунктів. 

Читайте також: Весняний нерест: де на Волині заборонено ловити рибу

 
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024