У парламенті Молдови хочуть посилити вимоги до контактних зоопарків

02 Квітня 2023, 15:10
Контактні зоопарки 973
Контактні зоопарки

Депутати парламенту Молдови готують законопроєкт про покращення захисту прав тварин, який у разі схвалення унеможливить роботу контактних зоопарків у чинному вигляді.

Про це повідомляє Newsmaker, пише Європейська правда.

Проєкт закону передбачає, що у тварин в контактному зоопарку мають бути недоступні для відвідувачів зони, куди тварина може заховатися, якщо захоче, у будь-який час. Окремо прописано, що команді зоопарку заборонено не давати можливості тварині уникати контакту з відвідувачами, якщо вона намагається втекти, і час спілкування з твариною має бути обмеженим.  

Окрім того, адміністрація повинна буде виділити людину, яка постійно стежить за поводженням відвідувачів з тваринами і контролює, чим і в якій кількості їх підгодовують. 

 

Також прописали, що відвідувачі можуть безпосередньо контактувати лише зі свійськими тваринами - собаками, котами, кроликами, вівцями, козами, свинями, поні й ламами. 

У контактний зоопарк хочуть заборонити поміщати диких екзотичних тварин та дрібних звірят, яким люди можуть легко завдати шкоди (як морські свинки, хом’яки, пташки тощо), дитинчат тварин, хворих чи невакцинованих звірів.

Контактні зоопарки хочуть зобов’язати мати у штаті ветеринара, або укласти договір з організацією, яка буде забезпечувати такого фахівця. 

Законопроєкт вже опублікований на сайті парламенту, громадські консультації щодо нього почнуться у квітні.

Читайте також: Контактні зоопарки можуть нести небезпеку для дітей: дослідження

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024
16.03.2024