На Закарпатті виявили несанкціоновані сміттєзвалища

02 Квітня 2023, 09:16
Сміттєзвалище 629
Сміттєзвалище

Фахівці Державної екологічної інспекції у Закарпатській області, з метою попередження та виявлення правопорушень вимог природоохоронного законодавства у сфері поводження з відходами на території області здійснили обстеження території Середнянської територіальної громади.

В ході візуального обстеження громади виявили несанкціоновані звалища  різного роду відходів (пластикові пляшки, скло, залишки будівельних відходів) на початку населеного пункту Лінці, орієнтовною площею близько 862 м². Про це йдеться на сайті Закарпатської екоінспекції.

Одночасно, несанкціоноване розміщення твердих побутових та інших відходів зафіксоване в селі Гайдош, поблизу польової дороги, орієнтовною площею близько 400 м².

Крім цього, стихійне звалище відходів подібної площі виявили в селі Пацканьово,  неподалік високовольтної лінії електропередач.

На час проведення обстеження, власників відходів не встановили.

Інспекція надіслала зобов’язання до голови Середнянської територіальної громади щодо вжиття заходів реагування, зокрема забезпечення заходів з ліквідації стихійних звалищ твердих побутових відходів на підконтрольній території, відповідно до наданих повноважень.

Державні інспектори з контролю за дотриманням вимог природоохоронного законодавства у сфері поводження з відходами здійснять повторні огляди та у разі відсутності проведених заходів з ліквідації, матеріали обстежень будуть скеровані до правоохоронних органів, для вжиття відповідних заходів реагування та прийняття рішень.

Читайте також: На Закарпатті повідомили про підозру двом працівникам лісництв, що допустили рубки на мільйони гривень

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024