Міндовкілля запрошує обговорити проєкт викидів та поглинань парникових газів в Україні

28 Березня 2023, 12:10
Міндовкілля запрошує обговорити проєкт викидів та поглинань парникових газів в Україні 636
Міндовкілля запрошує обговорити проєкт викидів та поглинань парникових газів в Україні

Міндовкілля запрошує до обговорення проєкту Національного кадастру антропогенних викидів із джерел та абсорбції поглиначами парникових газів в Україні за 1990-2021 роки.

Про це повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

Міндовкілля спільно із Національним центром обліку викидів парникових газів підготували проєкт Національного кадастру антропогенних викидів із джерел та абсорбції поглиначами парникових газів в Україні за 1990-2021 роки.

Документ розроблений відповідно до вимог Рамкової конвенції ООН про зміну клімату. Адже Україна є стороною Конвенції та навіть попри війну прагне зробити свій внесок у світову боротьбу з кліматичною кризою.

Подання Національного кадастру до Секретаріату Рамкової конвенції ООН про зміну клімату є частиною міжнародних зобов'язань нашої країни.

Документ дозволяє аналізувати тенденції викидів та поглинань парникових газів в нашій країні та на їх основі формувати подальшу кліматичну політику. Міжнародна спільнота на його основі може також оцінювати динаміку змін викидів в Україні та відповідно достатність і ефективність вжитих країною заходів.

Крім того, Національний кадастр стане в нагоді підприємствам - операторам, які реєструють свої установки в Єдиному реєстрі з моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів. Адже дані з Національного кадастру необхідні для проведення розрахунків та подання звітності.

Ознайомитися з проєктом Національного кадастру можна за посиланням: http://surl.li/fvkmh

Зауваження та пропозиції можна надсилати до 13 квітня 2023 року на адреси: [email protected], [email protected], [email protected]

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
27.03.2024