На Рівненщині обговорили як протидіяти пожежам в екосистемах

28 Березня 2023, 13:00
На Рівненщині обговорили як протидіяти пожежам в екосистемах 479
На Рівненщині обговорили як протидіяти пожежам в екосистемах

До 10 квітня громади Рівненської області мають проаналізувати готовність до запобігання пожежам та реагування на загоряння в екосистемах.

Про це повідомляє Рівненська обласна державна адміністрація.

Особливу увагу звертатимуть на взаємодію з ДП «Ліси України», лісокористувачами, пожежниками, а також службами державної охорони природно-заповідного фонду.

«Нагадаю, що пожежний період цього року розпочнеться лише з квітня, а вже на сьогодні зафіксовано вісім загорянь на відкритих ділянках місцевості. Це у рази менше минулого року, проте маємо працювати на випередження, аби не допустити збільшення пожеж в екосистемах. Профілактика та оперативна взаємодія – пріоритет», - наголосив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

Перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.
Перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

Рятувальники Рівненської області продовжують здійснювати моніторинг пожеж у природних екосистемах та проводять відповідну профілактичну роботу з населенням.

Для виявлення правопорушників та осередків загорянь в екосистемах в нагоді стають дрони, завдяки яким пожежі можна виявляти на ранніх стадіях їх виникнення, а паліїв ще на етапі вчинення правопорушення.

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024