Державні меліоративні системи готують до початку поливного сезону

27 Березня 2023, 09:30
Державні меліоративні системи готують до початку поливного сезону 681
Державні меліоративні системи готують до початку поливного сезону

Водогосподарськими організаціями Держрибагентства завершується підготовка державних меліоративних систем до вегетаційного періоду 2023 року.

Про це повідомляє Державне агентство меліорації та рибного господарства України.

Для забезпечення якісного зрошення сільськогосподарських культур на водогосподарських об’єктах завершується виконання робіт з ремонту насосно-силового обладнання, гідротехнічних споруд, очищення каналів від мулу, бетонні та доглядові роботи.

На міжгосподарських зрошувальних системах вже підготовлено:

  • 332 кілометри трубопроводів (98 % від плану);
  • 285 кілометрів каналів (94 % від плану);
  • 118 насосних станцій (89 % від плану);
  • 432 насосних агрегати (відремонтовано 96 % від плану);
  • 310 гідротехнічних споруд (100 % від плану).

Також водогосподарники активно здійснюють укладання договорів з сільгосптоваровиробниками на надання послуг з подачі води на зрошення.

На міжгосподарських осушувальних системах ведуть роботи з підготовки насосних станцій, ремонту насосно-силових агрегатів та гідротехнічних споруд, вирубки від чагарникової рослинності, обкошування укосів та берм каналів і дамб тощо. Наразі вже здійснено підготовку на площі понад 140 тисяч гектарів, зокрема підготовлено 76 державних насосних станцій (98 % від плану), 973 км каналів (87% від плану).

Для успішного проведення поливного сезону 2023 року працівниками Ізмаїльського управління водного господарства розпочато випробування міжгосподарської мережі – роботи насосних станцій, трубопроводів, агрегатів, засувок.

Також тестують заповнення Суворовської зрошувальної системи водою.  Спеціалісти Держрибагентства відзняли відеоматеріал, який демонструє заповнення басейну на насосній станції Суворовської зрошувальної системи, яка подає воду на Банівську зрошувальну систему Болградського міжрайонного управління водного господарства.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024