У «Цуманській пущі» провели зустріч і школярами

25 Березня 2023, 15:44
Екозаняття 1414
Екозаняття

 Працівники відділу еколого-освітньої роботи та рекреації Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща» Анна Колісник, Ольга Мартинюк та Максим Рудік  поспілкувалися з школярами та педагогічними працівниками Карпилівcького ліцею Цуманської селищної ради. 

Під час зустрічі вони розповіли присутнім про діяльність Парку, основні його функції. Про це йдеться на сторінці 

Ківерцівського НПП «Цуманська пуща»

Також з учнями ліцею провели еколого-освітнє заняття «Збережемо первоцвіти», у ході якого діти познайомилися з первоцвітами, які зустрічаються у навколишніх лісах, особливостями та умовами їх проростання, корисними властивостями. Екологи наголосили на важливості цих рослин у екосистемі та забороні нищити перші квіти весни, оскільки більшість із них занесені до Червоної книги України.

Не менш цікавим та пізнавальним став екологічний урок «Зустрічаймо вісників весни», під час якого школярі мали змогу дізнатися про птахів, яких можна спостерігати на території Цуманської пущі, шляхи їх міграції. Учнів зацікавила інформація про мету та методи спостереження за птахами, кільцювання, особливості їх поведінки та гніздування. Також дітлахи взяли активну участь у вікторині «Впізнай птаха».

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024