У Луцьку «ловили» продавців черемші

23 Березня 2023, 10:20
У Луцьку «ловили» продавців черемші 1863
У Луцьку «ловили» продавців черемші

Під час перевірки місць реалізації продуктів сільгоспвиробництва та стихійних торгівельних точок міста Луцька екоінспектори виявили продаж цибулі ведмежої (черемші), яка занесена в Червону книгу України.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Волинській області.

Працівники відділу державного екологічного нагляду (контролю) природно-заповідного фонду, лісів та рослинного світу Державної екологічної інспекції у Волинській області спільно з фахівцями Департаменту Муніципальної Варти Луцької міської ради провели рейдову перевірку щодо недопущення продажу рослин занесених до Червоної книги України.

«Екоінспектори склали два протоколи за статтею 88-1 КУпАП щодо порушення порядку придбання, збуту чи розповсюдження об’єктів тваринного або рослинного світу та вилучили 2575 рослин цибулі ведмежої. Матеріали справи будуть направлені до правоохоронних органів», – йдеться в повідомленні.

Слід зауважити, що порушники сплачують не тільки штраф за продаж чи купівлю рослин, занесених до Червоної книги України, а й відшкодовують збитки завдані знищенням ранньоквітучих рослин. Зокрема, лише один корінець черемші «коштує» 62 гривні.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024