Рибне браконьєрство на Волині: де викрили порушників

22 Березня 2023, 17:30
Порушення правил рибальства на Волині: де викрили порушників 3089
Порушення правил рибальства на Волині: де викрили порушників

З 13 по 20 березня державні інспектори Волинського рибпатруля викрили 15 порушень правил рибальства.

Про це інформують на офіційній сторінці організації у Facebook. 

Серед них 9 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (риболовля з перевищенням знарядь, знаходження поблизу водойми з сухою сіткою, риболовля на зимувальних ямах) та 6 – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (вилов риби з застосуванням заборонених знарядь лову).

Для прикладу, порушників було викрито:

  • на оз. Волянське, поблизу с. Залухів Самарівської громади Ковельського району. На території гідрологічного заказника «Залухівський» місцевий житель ловив рибу сіткою з дерев’яного човна.
  • На Хрінницькому водосховищі, поблизу села Липа Берестечківської громади Луцького району двоє громадян знаходилися на березі водойми з забороненими знаряддями лову.
  • На Хрінницькому водосховищі, поблизу села Гумнище Берестечківської громади Луцького району. Громадянин здійснював вилов риби сітним знаряддям лову.
  • В ході спільного рейду з працівниками Любешівського відділу поліції рибоохоронці викрили ряд порушень на території Камінь-Каширського району:
  • на розливі р. Прип’ять, поблизу с. Лахвичі Любешівської громади Камінь-Каширського району громадянин здійснював вилов риби забороненим знаряддям - острогою.
  • на розливі р. Стохід, поблизу с. Березна Воля Любешівської громади Камінь-Каширського району. Місцевий житель знаходився поблизу водного об’єкту з сухою сіткою.
  • на розливі р. Стохід, поблизу с. Заріка Любешівської громади Камінь-Каширського району. Викрито чоловіка, який здійснював вилов раків у період заборони раколовкою.
  • на розливах р. Стохід біля смт Любешів двоє громадян здійснювали вилов риби двома сітками. На чоловіків складено протоколи за ч.4 ст. 85 КУпАП.
  • на березі р. Прип’ять, поблизу с. Люб’язь, Любешівської громади чоловік перебував з сухою сіткою.
  • на березі р. Цир, поблизу с. Цир Любешівської громади місцевий житель порушував Правила рибальства за ч. 3 ст. 85 КУпАП.

Волинський рибоохоронний патруль нагадує, що відповідно до нових Правил риболовля у зимовий період дозволяється за межами зимувальних ям зимовими вудками та жерлицями всіх видів з криги та, у разі відсутності льодового покриву, нахлистовими, донними, поплавковими вудками та спінінгами всіх видів з використанням штучної або природної принади, загальна кількість гачків на яких не повинна перевищувати 7 одиниць на одного рибалку.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024