Всесвітній день води: як його відзначають на Волині

22 Березня 2023, 14:15
Всесвітній день води: як його відзначають на Волині 1207
Всесвітній день води: як його відзначають на Волині

Сьогодні, 22 березня, відзначається Всесвітній день води, або Всесвітній день водних ресурсів (World Water Day). З метою привернення уваги громадськості до проблем водних ресурсів України, спеціалістами Регіонального офісу водних ресурсів у Волинській області проведено інформаційно-просвітницькі заходи серед школярів.

Про це повідомляє Регіональний офіс водних ресурсів у Волинській області.

Спеціалісти Регіонального офісу водних ресурсів у Волинській області  провели урок екологічного спрямування для учнів шостих класів Луцького ліцею №22. Під час заняття продемонстрували презентацію і провели семінар у двосторонньому напрямку на тему – «Станьте тими змінами, які ви хочете бачити у світі».

Для учнів Переспівського ліцею провели урок на тему «Всесвітній день води» та продемонстрували фільм про водні багатства нашої країни. Учні молодших класів намалювали тематичні малюнки.

Довідка

Всесвітній (міжнародний) день водних ресурсів  (World Water Day) — міжнародний день ООН, запроваджений Генеральною Асамблеєю в 1993 році (резолюція № А/RES/47/193 «Проведення Міжнародного дня водних ресурсів»). Резолюцією відзначено, що враховуючи важливість водних ресурсів у розвитку економічної діяльності і соціального благополуччя, яка не отримує широкого усвідомлення, 22 березня кожного року оголошується Міжнародним днем води, який починає відзначатися з 1993 року.

Також резолюцією рекомендовано державам цього дня проводити заходи, присвячені підвищенню інформованості громадськості стосовно важливості збереження та освоєння водних ресурсів. Щороку, ці заходи здійснюються шляхом публікації і поширення агітаційної інформації, організації конференцій, круглих столів, семінарів і виставок.

День води – 2023 проходить під гаслом «Станьте тими змінами, які ви хочете бачити у світі» та спрямований на вирішення проблем із водопостачанням та якістю води, яку споживає людство.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024