Волинські рибоохоронці у лютому зафіксували 49 порушень рибальства

20 Березня 2023, 09:35
Волинські рибоохоронці у лютому зафіксували 49 порушень рибальства 883
Волинські рибоохоронці у лютому зафіксували 49 порушень рибальства

У лютому волинські рибоохоронці здійснили 23 рибоохоронні рейди та викрили 49 порушень правил рибальства.

Про це повідомляє пресслужба Рибоохоронного патруля Волині.

Рибоохоронці склали  43 протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП (риболовля з перевищенням знарядь, знаходження поблизу водойми з сухою сіткою, риболовля на зимувальних ямах), 1 протокол за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (порушення порядку придбання чи збуту водних біоресурсів) та 1 – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (вилов риби з застосуванням заборонених знарядь лову).

Крім того, оформлено 4 акти безгосподарського майна, згідно з яким вилучено 19 од. заборонених знарядь лову (серед яких 790 метрів сіток). В рамках проведених рибоохоронних заходів у порушників вилучено 1 од. знарядь лову та 13  кг водних біоресурсів . 2 справи передано до суду для притягнення порушників до адміністративної відповідальності.

Для прикладу, порушення природоохоронного законодавства у лютому було викрито:

На озері Оріхівське, поблизу с. Оріхове Самарівської громади Ковельського району. Місцевий житель здійснював вилов риби забороненим знаряддям лову. Складено протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Також з даної водойми вилучено 7 заборонених знарядь лову, загальною довжиною 320 метрів.

На річці Західний Буг, поблизу с. Литовеж Литовезької громади Володимирського району громадянин здійснював вилов риби на зимувальній ямі. На особу складено постанову за ч. 3 ст. 85 КУпАП.

На оз. Луки, поблизу с. Дубечне Дубечанської громади Ковельського району. Громадяни порушували Правила рибальства за ч. 3 ст. 85 КУпАП.

На річці Турія, поблизу міста Ковель. На 4 громадян складено постанови за ч. 3 ст. 85 КУпАП та накладено відповідні штрафні санкції. Також з чоловіками проведено масово-роз’яснювальну роботу щодо відповідальності за порушення рибальства у зимовий період.

Безгосподарське майно виявлено на річці Стохід, поблизу с. Седище Любешівської громади Камінь-Каширського району. З водойми вилучено 5 сіток, загальною довжиною 200 метрів.

Волинський рибоохоронний патруль нагадує, що з 1 листопада 2022 року на водоймах Волині триває осінньо-зимова заборона на лов водних біоресурсів у зимувальних ямах, що триватиме до початку весняно - літньої заборони на період нересту риби 2023 року. Відповідно до нових Правил риболовля у зимовий період дозволяється за межами зимувальних ям зимовими вудками та жерлицями всіх видів з криги та, у разі відсутності льодового покриву, нахлистовими, донними, поплавковими вудками та спінінгами всіх видів з використанням штучної або природної принади, загальна кількість гачків на яких не повинна перевищувати 7 одиниць на одного рибалку.

Не варто забувати і про те, що з 15 лютого встановлено заборону на вилов щуки у водних об’єктах Волинської області.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024