3,3 мільйона кубів деревини відвантажили лісгоспи за поточний опалювальний сезон

18 Березня 2023, 09:04
Дрова 653
Дрова

Надскладний опалювальний сезон наближається до завершення. Україна пройшла чергове випродування та вистояла. Велику роль в цьому зіграла лісова галузь.

Про це пише ДП «Ліси України»

Українські лісівники зробили все можливе, щоб повністю задовільнити потребу країни у дровах. Навіть при відключенні електрики, яке іноді тривало по кілька діб, велика кількість об’єктів бюджетної сфери та приватних будинків залишалися з теплом. З теплом були і наші військові підрозділи, - йдеться у повідомленні.

У сезоні 2022-2023 лісгоспи відвантажили 3,3 мільйона м3 дров'яної деревини:

  • населенню — 2,75 млн м3;
  • об'єктам соціальної сфери та бюджетним організаціям — 533 тис. м3;
  • військовим — 62,1 тис. м3.

Держлісагенство прийняло активну участь в реалізації урядової програми по забезпеченню дровами мешканців прифронтових районів. Увесь законтрактований обсяг деревини поставлений місцевим громадам.

Восени запустили новий сервіс – інтернет-портал «ДроваЄ», який у період ажіотажного попиту значно спростив процес купівлі та доставки дров.

ДП «Ліси України» вже почало підготовку до наступної зими. Прогнозована потреба у дровах паливних на опалювальний сезон 2023-2024 становитиме близько 3,5 мільйона м3. Водночас як і минулої зими, готуємося до різних сценаріїв.

Обсяги споживання можуть значно зрости шляхом нових деокупованих регіонів. Тому заздалегідь опрацьовують варіанти збільшення заготівлі у разі виникнення потреби.

ДП «Ліси України» має опрацювати з місцевими органами влади і місцевими громадами механізм централізованої закупівлі палива з подальшим розподілом між найбільш соціально незахищеними верствами населення. Минулого року ми отримали перший досвід у цьому напрямку. І черговий раз переконалися, що готуватися до нового сезону потрібно завчасно! Це дає можливість планувати та вчасно виконувати поставки, гарантувати оптимальну ціну та отримати якісніше і калорійне паливо завдяки його переробці та просушці у літній період.

Крім того, ДП «Ліси України» поставлена задача стандартизувати сервіс з продажу дров. Покупцям має пропонуватися продукція різної якості (як з високим, так і низьким відсотком вологості), а також доставка, незалежно від обсягу замовлення. Філії повинні створити електронні черги для гарантії прозорості отримання та доставки замовлень.
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024