На Рівненщині організували майстер-клас для дітей із розпису шпаківень

16 Березня 2023, 14:00
На Рівненщині організували майстер-клас для дітей із розпису шпаківень 974
На Рівненщині організували майстер-клас для дітей із розпису шпаківень

У Клесівській гімназії, що знаходиться на Рівненщині, організували майстер-клас для дітей із розпису шпаківень.

Про це інформує Поліський лісовий офіс.

Учнівське лісництво «Сосновий бір» у Клесівській гімназії функціонує вже понад 22 роки. Традиційно, щовесни діти організовують зустріч птахів у рідному краї.

Наставники з Клесівського лісового господарства допомагають запастися сухими заготовками дощок для майбутніх шпаківень із деревини порід, що не виділяють смоли. Ретельно підбирають матеріал для пташиного житла. Ще взимку вирізаються та випилюються необхідні деталі. І ось на початок весни вже готові 15 пташиних домівок, які діти змайстрували разом із батьками.

«Цієї весни діти підійшли до справи особливо творчо.  Нещодавно в гімназії влаштували майстер-клас із розпису шпаківень. Юні лісівники втілювали задуми й фантазії за допомогою фарб і пензлів. Консультувала дітей, допомагала підібрати візерунки та кольори, місцева майстриня художнього розпису, мама однієї з вихованиць учніського лісництва, Анна Машіро», - пишуть лісівники.

За словами керівниці гуртка Тетяни Войтко, такі заняття – це про необхідність бережливого ставлення до природи, любові та просто людяності. Розмістили виготовлені та декоровані будиночки для пернатих на деревах поруч зі школою. Бо ж діти постійно спостерігають за птахами.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
27.03.2024