Як на Волині борються зі греблями на річках

14 Березня 2023, 16:15
Як на Волині борються зі греблями на річках 2737
Як на Волині борються зі греблями на річках

14 березня світ відзначає важливий для екології день - Міжнародний день річок, або Міжнародний (Всесвітній) день дій проти гребель.

Еко. Район дізнався, що у  Волинській області немає збудованих населенням або організаціями гребель, які б перешкоджали вільній течії річок.

Про це повідомили у Регіональному офісі водних ресурсів у Волинській області.

Бували випадки, коли рибалки влаштовували штучні загати на окремих ділянках річок для браконьєрського вилову риби, а також «помічниками» влаштування гребель на річках і каналах є бобри.

У Волинській області головними водними артеріями області є Західний Буг і Прип'ять. Всього на території басейну Західного Бугу протікає 26 річок, загальною довжиною 810,8 км, а в басейні Прип'яті - 132 річки, загальною довжиною 2923,41 км.

«Як правило, в осінній період працівниками Регіонального офісу водних ресурсів у Волинській області проводяться обстеження МК (магістральні канали) та річок-водоприймачів з метою виявлення та ліквідації цих загат для безаварійного пропуску паводків та весняної повені. Бували випадки коли ліквідовували таких загат більше 100 протягом сезону», - повідомляють у Регіональному офісі водних ресурсів

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024