Підтоплення на Волині: у воді – сім тисяч гектарів і господарство

09 Березня 2023, 09:15
Підтоплення на Волині: у воді – сім тисяч гектарів і господарство 2849
Підтоплення на Волині: у воді – сім тисяч гектарів і господарство

На Волині станом на 8 березня залишаються підтопленими сім тисяч гектарів сільськогосподарських угідь і господарство.

Про це повідомляє Суспільне. Волинь.

Найбільше підтоплень нині фіксують у Камінь-Каширському районі – це чотири тисячі гектарів та на території Ковельського району – три тисячі гектарів.

«Площа у порівнянні з минулим місяцем не зменшилася», – розповів заступник начальника регіонального офісу водних ресурсів Ростислав Кравчук.

Погодні умови, каже Ростислав Кравчук, сприяють тому, що площа підтоплень в області поки не буде збільшуватися.

«Навіть, якщо дивитися за кількістю опадів, то в грудні на Волині випали 2,5-3 місячних норми, у січні півтори, то в лютому лише збільшення на 112 % зафіксували», - зазначив посадовець.

Наразі на Волині працюють 13 із 46-ти насосних станцій. На оплату електроенергії для їхньої роботи у березі потрібно 660 тисяч гривень.

«Частину грошей – 240 тисяч гривень надійшли з державного водного агенства, решту очікуємо, що нададуть місцеві громади. Зокрема, на сесії Забродівської громади вже виділили 100 тисяч гривень», – каже заступник начальника регіонального офісу водних ресурсів. Рішення про виділення грошей на фінансування роботи насосних станцій ще мають прийняти у Любешівській громаді, Камінь-Каширській міській та ранній радах.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024