На Закарпатті оголосили екопросвітницький конкурс юнацької творчості для школярів

04 Березня 2023, 12:12
«Дивовижні тварини сакральних споруд» 1793
«Дивовижні тварини сакральних споруд»

На Закарпатті голосили екопросвітницький конкурс юнацької творчості для школярів «Дивовижні тварини сакральних споруд» та запрошують бажаючих взяти участь.

Конкурс організовує Закарпатський обласний центр дитячої та юнацької творчості «ПАДІЮН» спільно з Institute of Ecological and Religious Studies- IERS (Інститутом еколого-релігійних студій (IERS) та Союзом охорони природи та біорізноманіття Німеччини (NABU International #NABU). Про це пише Ужанський національний природний парк

Мета конкурсу  – привернути увагу суспільства, зокрема молоді, до питань охорони та збереження мешканців сакральних споруд, формувати основи екологічної культури та мислення, розвивати спостережливість, виховувати любов до природи рідного краю.

Конкурс присвячений не лише рукокрилим ссавцям, а й іншим мешканцям сакральних споруд, зокрема такими є сипуха, галка, боривітер звичайний, горобець хатній, лелека білий, ластівка міська, ластівка сільська, серпокрилець чорний, горихвістка чорна тощо. 

Участь можуть взяти учні V–VIII класів закладів загальної середньої освіти та вихованці закладів позашкільної освіти відповідного віку з усієї України.

Для участі потрібно створити та надіслати індивідуальну, авторську творчу роботу, присвячену мешканцям сакральних споруд, що відповідатиме умовам Конкурсу в таких номінаціях:

  • «Крилаті друзі» (саморобні скульптури, статуетки, вироби з жанру декоративно-прикладного мистецтва).
  • «Краща фоторобота» (авторська світлина тварин, що мешкають у церковних вежах, на фоні сакральної споруди);
  • «Кращий малюнок» (малюнок представників тваринного світу церковних споруд);
  • «Кращий літературний твір» (власні оповідання, казки та вірші про мешканців сакральних споруд).

Кожен автор може подати роботу в одній номінації, водночас кількість робіт від одного навчального закладу не повинна перевищувати 8 творчих робіт.

Малюнки та інші саморобки оцінюються в натуральному вигляді. Їх приймають через пошту з кур’єрською доставкою за рахунок відправника за адресою: 88000, м. Ужгород, вул. Будителів, 1, КЗПО «Закарпатський обласний центр дитячої та юнацької творчості «ПАДІЮН» Закарпатської обласної ради.

Письмові роботи (оповідання, казки, вірші) можна подати в паперовому або електронному вигляді на електронну пошту: [email protected].

Конкурс проводиться заочно протягом місяця: з 21 лютого до 21 березня 2023 року.

Переможці Конкурсу в кожній номінації нагороджуються грамотами, подяками та цінними подарунками за:

  • I місце – авторська настільна, екологічна, захоплююча гра по сортуванню відходів «СортСміт»;
  • II місце – авторський, оригінальний, екологічний, настільний, дерев’яний календар з сучасним дизайном;
  • III місце – авторська, стильна, екологічна, настільна, дерев’яна підставка під телефон.

Переможці конкурсу також отримають на згадку друковану електронну версію екопросвітницьких видань від організаторів конкурсу та партнерів. У підсумку організують виставку робіт учасників конкурсу в Закарпатському обласному центрі дитячої та юнацької творчості «ПАДІЮН». Кращі конкурсні роботи надішлють до Союзу охорони природи та біорізноманіття Німеччини (NABU).

Підсумки Конкурсу будуть опубліковані до 31 березня 2023 року на сайтах «ПАДІЮН» та IERS.
 
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024