У ДСНС розповіли, чи є загроза землетрусу в Україні

08 Лютого 2023, 16:47
Фото Укрінформ 2693
Фото Укрінформ

Ризики землетрусу на території України є, але вони незначні.

Про це під час брифінгу розповів директор Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС Володимир Демчук, відповідаючи на запитання про появу повідомлень у соцмережах щодо загрози землетрусу в Україні, пише Укрінформ

«У першу чергу це (повідомлення про ймовірність землетрусу в Україні — ред.) поширюється з метою посіяти паніку серед населення. Безумовно, ризики є, але вони не такі значні, як на території Туреччини. І зараз говорити, що Україні загрожує такого ж роду масштабні землетруси, ми не можемо. Є відповідні фахівці, які можуть це підтвердити», – зазначив він.

За словами представника ДСНС, нинішній землетрус у Туреччині – один із наймасштабніших за останні роки, і Україна долучилась до ліквідації наслідків трагедії.

«Відповідно до указу Президента і на розпорядження Кабінету Міністрів 6 лютого рятувальники були мобілізовані Державною службою з надзвичайних ситуацій. Ми підготували найбільш підготовлених фахівців, які вміють працювати під час землетрусів, під час техногенних завалів, щоб надати допомогу в пошуку громадян», – зазначив Демчук.

Нагадаємо, 6 лютого на південному сході Туреччини сталося два землетруси: в районі Пазарджик провінції Кахраманмараш - магнітудою 7,7 та в районі Ельбістан тієї ж провінції – магнітудою 7,6.

Читайте також: На Волині та Рівненщині поширили фейк про «потужний землетрус»

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024